Historische tuin Bartimeus

Historische tuin Bartimeus

Het hele jaar door buist de tuin van de activiteiten. Je kunt verse groenten en kruiden van de moestuin plukken, theedrinken met vers gebakken taart uit eigen bakkerij met vruchten uit de tuin. Ook zijn er workshops en is er de mogelijkheid om de tuin te huren als  vergader- of feestlocatie.

Ik bezoek de tuin op een regenachtige maandagochtend. Het tuinseizoen loopt ten einde. Maar dat mag mijn enthousiasme niet temperen. Heerlijk zo een binnentuin waar de bewoners van Bartimeus kunnen tuinieren en genieten in een voor hun veilige omgeving.

Venkel in combinatie met de Dropplant, Agastache.

De historische moestuin van Bartimeus stamt uit de negentiende eeuw. De tijd dat adellijke families hun luxueuze huizen buitenverblijven laten aanleggen op de Utrechtse Heuvelrug. In 2011 heeft Bartimeus de volledige gerestaureerde moestuin weer in gebruik genomen.

De originele muren en kassen zijn bewaard gebleven. De oude vijgenkas, druivenkas, perzikenkas en palmenkas bieden nog volop ruimte voor activiteiten. In een van de oude kassen kun je genieten van een kopje koffie of thee met heerlijk huisgemaakte lekkernijen.

Thalictrum, Ruit

Alchemilla mollis, Vrouwenmantel

Tijdens ons bezoek heeft mijn dochtertje een leuke emmer met bloemen gevuld uit de pluktuin.

Ook de tuin bezoeken en op zoek naar meer informatie: www.bartimeus.nl/moestuin

Fotografie Jan van Maanen tekstbron: Bartimeus/Vereniging Bartimeus Sonneheerdt

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!