Landgoed Mariëndaal

Landgoed Mariëndaal

Maandag 29 juni

Een bezoek aan het prachtige Mariëndaal. Eén van de mooie plekken die je rondom Arnhem vind. Bijzonder is de berceau van Beuken. Deze prachtige loofgang loopt als een soort waterstroom het dal in. Deze Berceau geplant in 1865 is 650 meter lang en ook wel genaamd “De groene bedstee”.

De loofgang werd vroeger gebruikt door de dames die van het landgoed gebruikt. Hierdoor konden zij een wandelingetje maken in de schaduw van het bladerdek, waardoor hun huid mooi blank bleef. Dat was destijds een teken van welvaart. Midden in de Bedstee, op de kruising, staat een bankje een lindeboom. De boom staat symbool voor de liefde.

Naast de Berceau zijn er mooie huisjes en boerderijen in dit coulissenlandschap die het schilderachtige toneel compleet maken.

Het Mariendal gelegen tussen Oosterbeek en Arnhem is in bezit vn Gelders Landschap en kastelen.

In de periode van 1392 tot 1580 bevond zich in dit gebied het augustijnenklooster Domus Fontus welke tijdens de reformatie is opgeheven en even later is gesloopt. De stenen zijn hergebruikt om de lanen in het landgoed te verharden en in diverse bouwwerken.

Op de website van Gelders Landschap en Kasteelen staan wandelroutes en informatie over parkeren. www.glk.nl

Categorie:

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!