Kruidentuin Doesburg

Het om te toveren van een grasveldje van de gemeente Doesburg naast het “Fraterhuis” naar een kruidentuin is voor een groep enthousiaste vrijwilligers in 1993 een droom en uitdaging.

Een droom en uitdaging

Wat een waardering voor de inzet van toen als er na meer dan twintig jaar nog steeds een plaatje van een tuin ligt. En wat een mooi sociaal karakter heeft het huidige onderhouden van zo’n tuin door vrijwilligers.

De kruidentuin herbergt een scala aan kruid-achtigen zoals diverse muntsoorten, mierikswortel, barbarakruid en aardperen.

Op zoek naar de kruidentuin in Doesburg. Slenterend door de straatjes met gevels van prachtige huizen die de met hun dateringen uit andere eeuwen op ons neer kijken. We zetten koers richting de Paardenmarkt. Eenmaal aangekomen worden onze verwachtingen niet teleurgesteld. Ommuurd door een aantal huizen ligt een keurig onderhouden kruiden- en groentetuin.

Dit mooie tuinmuurtje kwamen we tegen tijdens onze wandeling richting de kruidentuin.

De verdeling van de kruidentuin is gemaakt met een patroon van buxushagen.

Engewortel, Angelica archangelica

Een mispel aan de rand van de kruidentuin.

De kruidentuin is met zijn bloeiende planten en geurige kruiden een rustpunt voor al zijn bezoekers.

Wat ons betreft bij een bezoek aan de sfeervolle hanzestad Doesburg is het zeker de moeite waard om een bezoek aan de kruidentuin te bengen. Kijk voor de complete plantencollectie en bezoekersinfo op: www.kruidentuindoesburg.nl

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!